Aktuality

21.09.2021 00:00

Plánované akce a termíny v měsíci říjnu:

  • sobota 2. října 2021 tradiční „Pochod maturantů“ (připravujeme trasy pro pěší i cyklisty a bohaté občerstvení, organizují studenti oktávy a 4. ročníku pod vedením svých třídních profesorů; další podrobné informace k této akci zveřejníme v průběhu září a v říjnovém zpravodaji) (ZAH, HOR) 

 

Cestovatelsko-outdoorový festival
Hory, cestování, divoká voda, běh, kolo, skialp
80 přednášek, workshopů a filmů
Víkend plný zajímavých lidí.
Patříš mezi ně?
9.–10. listopadu 2019
FFUK Praha 1

FESTIVAL DECH HOR JILEMNICE 24.-25. 11.

 

 

Informace o festivalu →

Přátelé,
náš malý horolezecký a cestovatelský festival Dech hor 24. - 25. 11. v Jilemnici v listopadu láká na setkání se špičkovými horolezci a cestovateli v čele s Markem Holečkem a Radkem Grohem.

Přednášky z expedic, mimořádné filmy a lezecké workshopy a kurzy. Jedním z hlavních hostů Dechu hor je horolezec Marek Holeček, který na festival zavítá se svou přednáškou „Dotknout se nebe…„ a bude vyprávět o čtyřech extrémních horolezeckých expedicích.

Manželé Tylovi se s návštěvníky zase podělí o své zážitky z eskymácké velrybí zabíjačky, ze žranice ledních medvědů a přechodu nejsevernějšího pohoří světa.

O úspěšném letošním výstupu na osmitisícovku pak bude vyprávět horolezec Radek Groh. Nebudou ale chybět ani cestovatelské příběhy Jardy Bouzka z Austrálie, Nového Zélandu nebo Pamír Alaje, Fanských hor Viktora Kuny.

Neobyčejný zážitek slibuje příběh o osudu dnešního Černobylu po jaderné havárii. Promítání filmu Černobyl 2016 obohatí živým komentářem sám autor Ondřej Gojda. „Mimořádným hostem festivalu bude i ředitel Krkonošského muzea Jan Luštinec, který si tentokrát pro návštěvníky připravil poudačky besedu na téma Legenda Krakonoš – duch hor“.

Součástí festivalu je také promítání expedičních, horolezeckých a dokumentárních filmů. „Ve spolupráci s Národním filmovým archivem uvedeme cestopisný film Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda z roku 1952 Afrika – Z Maroka na Kilimandžáro nebo nádherný ale přitom alarmující film „A Plastic ocean“ s českými titulky.

Dech hor nabízí kromě atraktivního programu také zvýhodněné vstupné pro studenty a seniory. Ti zaplatí pouze 50 % z ceny běžného vstupného, která je na oba dva dny 250 Kč, na jeden den pak 160 Kč. Novinkou festivalu je také možnost hlídání dětí v Dětském koutku. Podrobné informace o programu a celém festivalu naleznete na adrese: www.dechHor.cz.
Těšíme se na Vás.
Váš,
Viktor Kuna

Chci vědět více →

Viktor Kuna hostem ČESKÉHO ROZHLASU 19.11.2018   →
Viktor Kuna hostem SIGNAL RÁDIA →
Viktor Kuna hostem pořadu „Zálety Aleny Zárybnické“ – 30. září Český rozhlas Pardubice →
Viktor Kuna v rozhovoru pro Český rozhlas →

 

—————

Zpět